Skip to content

Capaciteit (watt) berekenen

Lengte

Breedte

Hoogte

0,00m3
0 Watt

Filter

Prijs
38670
Kleur
Type
Aansluitingen
Hoogte
Breedte

Wanneer bezorgt de vrachtservice in uw regio?

Geldt niet voor postzendingen!

Typ uw postcode in en bekijken op welke dagen wij bezorgen in uw regio.

Handdoekradiatoren

Resultaat 1–16 van de 81 resultaten wordt getoond

Handdoekradiator kopen

Op zoek naar een verwarmde handdoekradiator of handdoekrek? Een handdoekbeugel is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw handdoeken altijd droog en lekker warm zijn. Bovendien verwarmt het de ruimte en voegt een verwarmde handdoekhouder luxe en comfort toe in iedere badkamer.

Een verwarmde handdoekhouder wordt steeds meer een gewenste aanvulling in de badkamer. Daarom vindt u bij de Radiator Outlet een uitgebreide selectie handdoekradiatoren en handdoekrekken voor een doeltreffende verwarming en een probleemloze installatie. Bij het maken van de juiste keuze is het belangrijk om rekening te houden met een aantal aspecten. Denk hierbij aan het gewenste vermogen, design, budget, materiaal, de grootte, de aansluiting (elektrisch, CV of dual fuel) enz.. Komt u er zelf niet helemaal uit? Geen zorgen, we helpen u graag met deskundig advies zodat u de beste keuze kunt maken.

Het vermogen van een verwarmde handdoekradiator

Voordat u een verwarmde handdoekhouder aanschaft is het belangrijk om te weten hoeveel wattage u nodig heeft. Het wattage meet het maximale vermogen van een handdoekrek. Het wattage dat u nodig heeft hangt af van de grootte van uw badkamer, de kwaliteit van de isolatie en de ligging van uw woning.

Over het algemeen geldt voor de badkamer 93 Watt per kubieke meter. Wordt de handdoekhouder de enige vorm van verwarming in uw badkamer? Dan is het aan te raden te kiezen voor een exemplaar met een wattage, vereist voor het totaal aantal kubieke meters dat uw badkamer groot is. Heeft u naast de verwarmde handdoekbeugel nog andere vormen van badkamerverwarming? Houd er dan rekening mee dat alle badkamerverwarming samen het vereiste wattage bereiken. Heeft u vragen over welke wattage geschikt is voor uw badkamer? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor deskundig advies.

Design en grootte van een verwarmd handdoekrek

Om te zorgen dat een verwarmde handdoekhouder perfect in uw badkamer past mag het belang van design niet worden onderschat. Bent u op zoek naar een universele look die past in iedere ruimte, dan is een handdoekradiator in het wit een goede optie. Een handdoekrek in het zwart of chroom past daarentegen uitstekend in een moderne badkamer. Ook voor andere stijlen zoals klassiek, eigentijds, minimalistisch, industrieel, trendy, vintage enz. is er volop keuze. Zo kunt u kiezen voor een verwarmde handdoekbeugel van aluminium, rvs, koper en meer.

Naast design, is er ook verschil in afmetingen. U zit niet te wachten op een handdoekrek dat veel te groot is, maar ook niet veel te klein. Veelal is de standaard breedte 60 cm, geschikt voor de meeste handdoeken. Daarnaast is het verstandig om een afstand van minimaal 1.5 meter aan te houden tot de douchekop. Zo kunt u voorkomen dat door teveel vocht de coating lelijk kan worden.

Verwarmde handdoekbeugel: verschillende typen

De aansluitmethode van een radiator is afhankelijk van het type dat u koopt. Er zijn elektrische handdoekradiatoren, handdoekrekken die u kunt aansluiten op uw CV-ketel en dual fuel handdoekbeugels.

Handdoekradiator elektrisch:

Dit is de meest eenvoudige en milieuvriendelijke methode. Elektrische handdoekradiatoren worden gevoed door een elektriciteitsnet en kan worden ingeschakeld wanneer u hem nodig heeft. Bij dit type heeft u de keuze voor een niet thermostatisch model waarbij de temperatuur gelijk blijft of een thermostatisch model waarbij u zelf de temperatuur kunt instellen. Een thermostatisch verwarmde handdoekbeugel met instelbare temperatuur is meestal iets duurder.

Handdoekradiator CV:

Dit type verwarmde handdoekhouder wordt aangesloten op de CV-ketel en gevoed door een gasboiler die is aangesloten op een thermostaat. De ketel verwarmt het water en pompt het via een netwerk van leidingen naar uw radiator, waardoor de warmte wordt afgevoerd.

Handdoekradiator dual fuel:

Het dual fuel verwarmingssysteem is een combinatie van de bovenstaande twee systemen. Het biedt de mogelijkheid om verwarming te laten lopen via een traditionele centrale verwarming op gas of via het elektriciteitsnet. Hoewel het niet gebruikelijk is om het hele huis op deze manier te verwarmen, kiezen veel mensen ervoor om een dual-fuel verwarmde handdoekhouder te installeren in badkamers, en-suites of keukens.

Onderhoud van een verwarmde handdoekhouder

Een verwarmde handdoekbeugel heeft weinig onderhoud nodig. Doordat ze doorgaans gemaakt zijn van staal zullen ze niet snel beschadigen en hebben ze een lange levensduur. U kunt een verwarmde handdoekhouder dus het beste schoonmaken wanneer hij koud is. Hierdoor blijft het verwarmde handdoekrek lang in goede staat. Maakt u hem schoon met een vochtig doekje terwijl hij warm is dan kan dit de toplaag aantasten.

Handdoekradiator kopen bij de www.radiator-outlet.be

Een handdoekradiator brengt veel voordelen met zich mee. Niet alleen zijn ze erg praktisch, ze voegen ook een vleugje luxe en comfort toe aan iedere badkamer. Bij de Radiator Outlet vindt u een ruime keuze in verschillende afmetingen, stijlen, afwerkingen en voor ieders budget. Veelal uit voorraad leverbaar voor een snelle bezorging. Door gebruik te maken van onze handige filters kunt u eenvoudig de perfecte verwarmde handdoekbeugel vinden voor in uw badkamer. Toch nog vragen of wenst u meer informatie? Wij zijn u graag van dienst met deskundig advies om u te helpen bij uw beslissing. Kom langs in onze winkel of neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer: +31 (0)10 333 8210 of e-mail naar: info@radiator-outlet.be