Skip to content

Capaciteit (watt) berekenen

Lengte

Breedte

Hoogte

0,00m3
0 Watt

Filter

Prijs
0165
Kleur
Type
Aansluitingen
Hoogte
Breedte

Wanneer bezorgt de vrachtservice in uw regio?

Geldt niet voor postzendingen!

Typ uw postcode in en bekijken op welke dagen wij bezorgen in uw regio.

Koppelingen

Wilt u een radiator kopen met maar liefst 10 jaar garantie? Dan zit u bij Radiator Outlet goed. Wij hebben een groot assortiment radiatoren en natuurlijk vergeten wij ook de radiatorkoppelingen niet om de verwarming goed en correct aan te sluiten.

U heeft koppelstukken nodig om de radiator leidingen goed en netjes aan elkaar te verbinden. In het assortiment van Radiator Outlet vindt u alle knelfittingen en koppelingen die u nodig heeft om de radiator goed aan te sluiten.

Wat doen radiatorkoppelingen?

U heeft koppelstukken, oftewel knelfittingen of knelpuntstukken genoemd, nodig om de radiator leidingen goed met elkaar te verbinden. Met deze verbindingen hoeft u niet te lassen wat wel zo prettig is. Hierdoor wordt het voor u gemakkelijker om zelf een nieuwe radiator te plaatsen en aan te sluiten.

Hoe werkt het?

Een knelfitting bestaat uit diverse onderdelen zoals een koppelstuk, een aantal knelringen en messing moeren (wartelmoeren). De wartelmoeren schuift u als eerste om de uiteinde van de buizen en daarna de knelringen. De pijp schuift u daarna in het koppelstuk dat is voorzien van een buitenschroefdraad waarop de moeren passen. Wanneer de moer wordt aangedraaid, wordt de knelring, die aan twee kanten is afgeschuind tot een minimale wanddikte, zo vervormd en op de pijp geklemd. Doordat de knelring in de wand van de pijp strak tussen de wartelmoer en het koppelstuk wordt gedrukt zorgt het voor een volledige en veilige afdichting. Hierdoor is het een eenvoudige en veilige methode om toe te passen.

Veelgebruikte knelfittingen voor leidingen zijn:

  • Knelfitting puntstuk – die leidingen met onderdelen (zoals een radiatorkraan of voetventiel) met elkaar verbindt.
  • T-stukken – zorgen voor een aftakking van een leiding. Bijvoorbeeld van de hoofdleiding naar de radiator.
  • Verloopkoppelingen / verloopsok – wordt gebruikt om van een grotere leiding naar een kleine leiding te gaan.
  • Knelfittingkniekoppeling – Geschikt om een hoek te maken in een leiding

Radiatorkoppelingen bij Radiator Outlet

Bij Radiator Outlet hebben wij een groot assortiment radiatoren waardoor we ook een groot assortiment aanbieden van radiatorkoppelingen die er perfect bij passen. U moet er niet aan denken wanneer u een prachtige gekleurde radiator heeft gekocht om er dan een lelijke koppeling voor te moeten gebruiken. Daarom bieden wij naast de standaard messing radiatorkoppelingen ook de kleuren zwart, chroom en nikkel aan. Naast onze standaard koppelingen hebben we ook knelkoppelingen en perskoppelingen, maar kun je ook pexal buis bij ons kopen. Ben je specifiek naar Comisa koppelingen op zoek? Ook dan kunt u bij ons terecht. Onze koppelingen zijn KIWA gecertificeerd en hebben het KOMO Keurmerk.